Home by Sturgess

Viktigt på morgonen för oss

God morgon måndag!

Då var det tid igen för skola och allt som det hör till. Här hemma har det alltid varit viktigt att försöka få ut så mycket som möjligt av morgonen med. Vilket innebär att vi försöker att inte stressa.
Att få tiden tillsammans och mysa lite i soffan, så om det bara är i 15 minuter så ger det oss alla en bättre start på dagen. Visst händer det ibland att det inte går, att det blir lite stressigt och alla bara springer omkring för att få på sig kläderna, packa det sista i väskan, kommer på att man har glömt frukten och får springa in igen men det är väldigt sällan.

Att förbereda allt på kvällen innan är guld värt och det är mitt tips till alla småbarnsföräldrar. Att vara effektiva en liten stund för att sedan ta det lite lugnt ger så himla mycket.

Nästa sak som är viktigt för mig och barnen är avskedet i förskolan. Jag stressar aldrig! Skulle vi vara ute i sista minuten så är det det ögonblicket jag saktar ner. Då kommer jag hellre två minuter sent till jobb än att ha ett stressigt avsked. Jag vill hinna pussa, kram och säga jag älskar dig, innan jag lämnar.
Under åren på förskolan var det alltid en feedback jag fick när vi hade samtal. Att jag alltid var så lugn vid lämning och hur positivt det påverkade Olivia när jag sen gick. Och nu när hon har börjat skolan är det fortfarande lika viktigt både för henne och mig.

Ha en underbar dag. xx

image

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats