Home by Sturgess

Vad är ditt drömhus?

Är det ett slott, koja eller villa?
Jag tror beroende på ålder så ändrar man sig ett par gånger under årens lopp när det gäller vad man anser är ens drömhus.
När jag var runt 20 var det en lägenhet i stan så långt från ”landet” som möjligt. När jag fick Emma var det att komma ut från stan och bo i en liten by men ändå nära nog så det tar runt 20 minuter till jobb. Då tänkte jag inte så mycket på vilken typ av hus och jag tyckte radhus var helt ok då trädgården är liten och jag tyckte verkligen inte om trädgårdsarbete.
Idag när jag är ännu lite äldre vill jag lite på två håll, det ena är en klassisk english cottage och där finns så många helt underbara hus men då behöver man flytta till England och det vill inte min man så det får va så. Men man kan väl drömma 🙂 Du kan se de mest fantastiska kreationer av English cottage både här på nätet och när man kör runt i England.

Picturesque row of English stone cottages
CC licens valuestockphoto.com

image

Mitt andra drömhus är något i 20-30 tals stil med en enorm trappa i hallen när man kommer in fast mitt ute på landet utan grannar i en miljö med en stor trädgård med grönsaksland och ett litet lusthus, med andra ord ett litet paradis.
När jag var liten hade vi en enorm trädgård (eller så kändes den enorm för mig som var liten). Vi hade i alla fall en åkgräsklippare för annars tog det för lång tid att klippa gräset. Riktigt så stor trädgård vill jag inte ha men en gammal trädgård med mycket charm hade inte varit helt fel.
Sen tycker jag om att blanda nytt och gammalt så bara för skalet på huset är modell äldre behöver inte insidan vara det. Att ha en balans där olika stilar möter varandra och skapar lugn och harmoni är lite drömmen för mig.

Så vad är ditt drömhus?

Här kommer några inspirerande bilder.

e07e2c85fa162d348375140f67301e04

ec49ddf53742ab5a24ba106e1689d2d7

4b35398432b68a630e54d90a96bdc8c6

241da42aa9dff911dea577d8bf45d73e
Bildkälla

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats