Home by Sturgess

Väcka nyfikenhet hos barnen

Tog lite tid att vakna till liv idag så jag har i stort sätt bara tagit det lugnt än så länge.

Tänkte berätta lite om vår trevliga dag i Lund igår. Som jag skrev igår så var vi och besökte Naturvetarstråket.
De hade tält uppsatta där man kunde gå runt och prova olika experiment som handlade om Fysik, Kemi och Biologi. De bjöd även på gratis mat och dryck och kan ni tänka er där fanns även vegetariska hamburgare för mig 🙂 Allt var uppbyggt för barnen och för att väcka deras intresse för Naturvetenskap.

Vi hade en bok där vi samlade autografer från världskända vetenskapsmän som har haft en extremt stor betydelse i vår utveckling.

image

Så vi gick runt och letade efter Albert, Carl, Tycho, Marie mfl samtidigt som vi tittade runt. När man träffade dem berättade de lite om sig själva och vad de hade gjort.

Albert Einstein
Naturvetarstråket

Carl Von Linne
image

Olivia tyckte det var superintressant att testa olika experiment, känna och klämma på saker. Vi hann tyvärr bara att se Biologishowen men den var helt fantastisk. Barnen i publiken fick vara med och gissa, ställa frågor och även känna på några av djuren som var där. Hörde att deras Fysik och laser show ska vara jätte bra så vi kommer sikta på den nästa år 🙂
Men som jag har nämt innan så är Olivia väldigt intresserad av Biologi just nu så därför kändes det helt rätt att välja det igår.

Naturvetarstråket

image

image

image

Så sammanfattningsvis en mycket intressant och mysig eftermiddag i Lund. Ser fram emot nästa år!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats