Home by Sturgess

Tusen och en natt

Idag var det familjemys som stod högst upp på agendan. Vi har varit på operan och sett Tusen och en natt. Har verkligen sett framemot dagen då det är så kul att göra saker tillsammans. Kan verkligen rekommendera er att se denna opera med era barn. Helt fantastisk! Olivia fullkomligt älskade den medans Emma som då är i tonåren tykte den var lite tråkig.

Text hämtad från Malmö Operas hemsida.
Tusen och en natt handlar om Sjeherazade, som natt efter natt berättar sagor för den dystre sultanen Sjahriar för att rädda sitt liv. Varje gryning slutar hon berätta när det är som mest spännande. Sultanen kan inte göra annat än att låta henne leva, bara en natt till, för att få höra slutet på sagan. Så snart en berättelse är slut finner hon genast en ny, ännu mer fantastisk och häpnadsväckande. Sakta väcks nyfikenheten och lusten att lyssna hos sultanen och han fylls av viljan att veta vad som händer sedan. Sjeherazade återger honom färgerna, fantasin och livsglädjen och efter tusen och en natt kapitulerar sultan Sjahriar. Han gör Sjeherazade fri och förklarar henne sin kärlek.

Denna väv av berättelser innehåller förutom Sjeherazades egen saga bland annat den om Anden i flaskan och Sagan om Prins Ahmed och fen Paribanu.

tusen och en natt

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats