Home by Sturgess

Omgjord lampskärm

För ett tag sedan hittade jag en lampskärm på loppis. Den var sliten och ful men storleken var perfekt så jag valde att köpa den i alla fall. Efter det har den legat ett tag i förrådet då jag inte visste riktigt vad jag ville med den.
För några dagar sedan kom jag fram till att någon typ av juteväv hade passat bra i tv-rummet så sagt och gjort så körde jag till Hornbach och hittade en perfekt potatissäck för 29kr.

Lampskärm

Så först har jag dragit av det gamla materialet som satt runt skärmen. Då jag ville få så mycket mysigt ljus från den valde jag att inte spara det under.

image

Efter att jag hade använt det gamla materialet som mall för att klippa ut juteväven så började jag med att klistra fast väven runt skärmstummen. Har sedan sytt ihop väven med en lite tjockare brun lintråd. Även säkrat skärmen runt stummen med samma bruna lintråd. Detta gjorde jag med för att få fram lite vintage och natur känsla.

Lampskärm

image

För att få det gamla gula skenet på ljuset använder jag en glödlampa med vintage känsla. Glödlampan är inköpt på ILVA. Lampan i sig är köpt på loppis och är en stor medicinflaska som är omgjord till lampa.

Vintage glödlampa

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats