Home by Sturgess

Lilla och stora tonåren på samma gång….

Ordet trots betyder som säkert många vet att man trilskas och är motsträvig med en stor envishet. Men det betyder även att ditt barn går igenom något stort i hjärnan och i kroppen. När vi föräldrar tycker det är jobbigt är att det är betydligt jobbigare för våra barn. Trots är ju en del av ens barns utveckling för att bli en självständig individ. De försöker hitta sin egna personlighet och vad de tror på.

Något som jag kanske inte tänkte på eller planerade var att båda mina fina tjejer gick in en typ av tonår samtidigt. ”Stora” tonåren och ”lilla” tonåren. Någonstans har jag hört eller lästa att om lilla tonåren(6-7 år) är tuff så blir den riktiga ganska lugn, så jag hoppas verkligen på det.
När Emma var 6,7 år så kunde hon smälla med dörrar och skrika en hel del och allmänt vara dramatisk men än så länge idag blir hon bara tjurig och försvinner på sitt rum resten av dagen. Snäser till lite då och då till sin syster men that’s it.
Olivia däremot slår inte med dörrar eller skriker men har en hel del annat för sig så som göra miner, himla med ögonen, bli riktigt arg om man inte lyssnar hela vägen ut på hennes fråga medan hon inte lyssnar alls på oss och tusen planer för framtiden. Undrar hur många gånger på en dag jag säger hennes namn för att hon inte lyssnar.

Men kan ni tänka er vad som händer om båda tjejerna har vaknat på sin trotsiga sida och råkar hamna i samma rum eller i som ett fall, i samma bil, i baksätet ca en timmes bilfärd?
Hell breaks loose!!
Att de lyckas bråka så pass ibland så att båda till slut är överrens att de ALDRIG ska prata med varandra igen och stampar iväg på vars ett håll är för mig ett skådespel att se med stor förundran. Då är det bara att behandla båda lika även om det skiljer 7 år mellan dem, med andra ord låta dem vara tills de har lugnat ner sig. Sen är det även intressant hur långt ALDRIG är för det kan vara allt från 30 minuter till några timmar men sen klarar de inte mer för sen vill de ändå vara nära och hjälpa varandra. Syskonkärlek <3

image

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats