Home by Sturgess

Höstfrågor

God morgon där ute!

Nu är barnen i skolan och jag ska själv snart till jobbet men först tänkte jag bjuda på en liten höstlista med frågor. Idén kommer från en trevlig blogg som Oslofru skriver. Hennes blogg kan ni hitta här. Jag kör dock en lite kortare version idag 🙂

1. Beskriv en perfekt höst dag!
Om jag är ute så är den perfekta höstdagen när solen lyser och det är så där kallt att det nyper lite i kinderna. Höstens blad har blivit gula och röda, man kan se dem sakta falla från träden som ett skådespel.
Om jag är inne så får det gärna regna lite så man hör hur det smattrar mot fönstret. Tända ljus i hela hemmet och familjen sitter nergosade tillsammans i soffan eller spela brädspel i köket.

2. Vilket är ditt favorit ljus?
Jag har några stycken, men min absoluta favorit är ljusen från Wood Wick med aromen av kanel. Älskar ljudet de utgör, det är som att lyssna på en liten brasa.

Woodwick

3. Kaffe, te eller varm choklad?
Kaffe utan tvekan!

4. Favorit kaka på hösten?
Pepparkakor med ädelost är supergott nu när det börjar närma sig jul. Men jag brukar försöka vänta till november har börjat innan jag mumsar i mig dem.

5. Vingad eyeliner eller mörka läppar?
Inget av det, är lite dålig på att sminka mig. Inte för att jag inte kan utan mer för att jag inte orkar. Använder oftast bara mascara och på sin höjd lip gloss.

6. Favorit parfym eller doft?
Nu på hösten tycker jag om att ha Black Opium av YLS. Den är ganska kryddig i sin doft.

7. Hur är hösten hos dig?
Varm och mysig, har mycket tända ljus och filtar framme.

8. Favorit plagg för hösten?
Jeans, koftor och sen är det skönt att kunna börja använda sina stövlar igen. Älskar stövlar, passar i stort sätt till allt.

9. Favorit nagellack?
Bygger mina naglar, men på hösten så brukar jag oftast välja mörka färger, gärna svart. Ska dit på fredag så vi får väl se vad det blir 🙂

10. Favorit TV serie för hösten?
Har ingen speciell beroende på årstid. Men det brukar bli lite mer serier då man är inne mer. Just nu tittar jag på Izombie som jag tycker är rolig.

image

11. Vilka låtar får dig på höst humör?
Överlag lite rockigt. Just nu lyssnar jag mycket på gamla låtar från Jon Bon Jovi/ Bon Jovi.

12. En färg du gillar att bära upp på hösten?
Vet inte riktigt, men jag skulle nog säga brunt. Gillar olika bruna toner men överlag är min favoritfärg svart.

13. Vem vill du helst spendera din tid med?
Lätt fråga! Med min familj och mina barn. Just nu har jag jobbat ganska mycket och jag tar till vara på varenda sekund jag får med dem. Haha, tror de tycker jag är lite jobbig för tillfället för jag är som ett plåster när vi är hemma tillsammans.

14. När börjar du julpynta?
Jag är som katten runt het gröt…. Just nu går jag och bara räknar ner dagarna tills jag får lov att börja här hemma. Första advent brukar vi börja, sen är vi väldigt tidiga med granen med. Vi har hellre granen några veckor innan jul och bygger upp stämningen än efter jul. Den brukar i stort sätt åka ut så snart det har blivit nytt år. Vi har även en traditionell pepparkakshus tävling inom familjen vilket vi redan börjar ladda för 🙂

Bilder från förra julen, så vi har inte pyntat än 😉

pepparkakshus

Lyckta

Träd2

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats