Home by Sturgess

Glimmingehus höstpyssel

Idag blev det en utflykt till underbara Österlen för att besöka Glimmingehus. De kör med höstlovspyssel där denna veckan och det var väldigt mysigt.

Borgen innehåller många av tidens försvarsverk, såsom bröstvärn, falska dörrar och blindgångar, hål att hälla kokande tjära i, vallgravar, vindbryggor och diverse andra dödsfällor. Allt med syfte att överraska angripare och skydda herrskapet mot bondeuppror.
Så det var spännande att börja med en tipsrunda i borgen där man skulle leta upp små skålar med olika innehåll och sedan svara på frågor som hade med borgen och förr att göra. Kändes lite som att gå in i Mattisborgen i Ronja Rövardotter. Även om den inte är inspelad där men det är samma typ av Borg invändigt, i alla fall de understa våningarna.

Glimmingehus

image

image

image

Efter det var det pyssel som stod på agendan. Olivia har gjort örtpåse med lavendel, målat, skurit äpple som hängdes på tork och provat riddarkläder. Visste ni hur tung en bringa är? Att de kunde ha på sig de metallstyckena plus sedan all plåt, det är ett under att de kunde gå över huvudet taget. De som höll i dagen var supermysiga och väldigt hjälpsamma. De gjorde verkligen så det var rätt stämning bland både barn och vuxna.

Glimmingehus

image

image

image

image

image

Väl värt ett besök nu under höstlovet om man har möjligheten att titta förbi.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats