Home by Sturgess

Carlsberg sen Hard Rock

Igår valde vi att besöka Carlsberg i Köpenhamn för att höra lite historia om hur bryggeriet kom till. Vi hade bokat en privat rundtur med egen guid. Det var väldigt intressant och höra om grundaren J.C Jacobsen och hans son Carl Jacosen och vägen de har gått och varför det finns ett gamla Carlsberg och ett nya Carlsberg.

J.c Jacobsen

Vi besökte även stallet på Carlsberg där helt fantastiska hästar stod i sina boxar. Vår guid berättade att den speciella öl som fortfarande görs på det gamla bryggeriet fraktas fortfarande in till stan på gammaldags vis med häst och vagn. Så när man hör det speciella ljudet av hovarna då vet man att öl är på väg in till stan.

image

Vädret höll sig ok så efteråt kunde vi sitta på innegården på bryggeriet och smaka var sin öl från Carlsberg. För att sedan gå vidare till Hard Rock Köpenhamn för att ha en trevlig middag tillsammans.

image

image

image

image

Hard rock kopenhagen

Så det blev en dag av historia, quiz, god mat och supermysigt sällskap. Kan rekommendera att besöka Carlsberg om man inte har gjort det innan och även att köpa några av de fantastiska flaskorna från det gamla bryggeriet där flaskan heter Jacobsen istället för Carlsberg.

Jacobsen öl

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats