Home by Sturgess

Återbruk 5, Hallen

Idag när jag hade några timmar för mig själv valde jag att fixa lite i vår hall.
Fast från början var det meningen att jag skulle börja med ett annat litet projekt som är en hylla som ligger och väntar på mig. Jag åkte nämligen till Hornbach för att köpa färg till min hylla, råkar då att gå på en av dessa fantastiska inomhusgranar som bara ville följa med mig hem. Köpte färgen jag skulle ha och även min lilla gran, så när jag kom hem ville jag så klart göra fint till den. Projekt hylla uppskjutet än en gång 🙂

På denna bild är i stort sätt allt återbruk, Äpplelåda från Kivik, lampa från loppis, lackhylla från ikea som har blivit ommålad, speglen, blad från en bok på väggen och nu krukan.

image

Då jag inte hade någon kruka som passade in bra, valde jag att måla om en gammal terrakottakruka med vit färg som jag svampade på. Valde ett rött och vitt snöre runt den för då är den pyntad till jul.

image

Lampan på bilden är också ett gammalt återbruk som jag hittade på loppis för några månader sedan, kostade mig 20kr och med lite färg blev den rätt så sött. Ska bara hitta på något med lampskärmen en dag också.

IMG_1962

Speglen har jag ingen före bild på då det är många år sedan jag gjorde vid den. Det är en spegel som jag fick efter min farmor och farfar som jag råkade ha sönder spegelglaset på. Vägrade att kasta den så då valde jag att använda de största bitarna och sen använde jag kakelplattor som jag slog sönder för att bilda mönstret mellan spegelglasen. Allt limmades först och sedan fogmassa i passande färg.

image

Mönstret på väggen är som sagt en gammal tråkig bok som hade gjort sitt och fick en ny roll. De är bara ditsatta med tapetlim.

Hoppas det gav lite inspiration av vad man kan hitta på av gamla saker 🙂

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats